> 100 000 PRODUSE

CUMPĂRĂTURI SIGURE

PREȚURI ATRACTIVE

SFATURI PROFESIONALE

Nav switch
Menu

Siliconarea căzii de duș. Cum se etanșează o cabină de duș?

Cabină de duș modernă în baie

O cabină de duș bine instalată se caracterizează printr-o etanșare impecabilă. Din păcate, dacă este instalată incorect, nu va garanta funcționalitatea completă a zonei de duș, provocând o podea umedă și, în consecință, mucegai. Cum să etanșezi singur o cabină de duș fără a angaja un specialist?

O cabină de duș prost etanșată, în loc să fie una dintre cele mai importante facilități din baie, devine un adevărat coșmar. Instalarea necorespunzătoare sau deteriorarea siliconului de-a lungul anilor provoacă scurgeri de apă din cabină, ceea ce are ca rezultat o baie plină de pete și chiar mucegai. Acest lucru cu siguranță nu ne va garanta pe ce ne bazăm atunci când facem un duș - o baie relaxantă și confortabilă.

Cu toate acestea, aceste consecințe neplăcute pot fi evitate prin siliconizarea corectă a cabinei de duș și a căzii de duș. Acest tratament nu este dificil și nu necesită aducerea unui specialist la noi acasă. Putem sigila cu ușurință cabina de duș singuri. Iată câteva dintre recomandările noastre despre cum să o faceți corect.


Cum să alegi produsele pentru etanșarea unei cabine de duș?

Înainte de a începe etanșarea cabinei de duș și a căzii de duș, trebuie să știm ce produse să folosim. De asemenea, este important dacă suntem abia în faza de instalare a dușului sau dacă pur și simplu dorim să reîmprospătăm sigiliul din cabina pe care o folosim de câțiva ani.

Cel mai important este insa ca produsele pe care le alegem au cele mai importante proprietati pentru baie. Și anume – rezistență la umiditate, mucegai, ciuperci și bacterii. În plus, să verificăm dacă substanțele chimice nu le afectează durabilitatea și care este timpul de uscare după aplicare.

Cum se etanșează cabina și cădița de duș după câțiva ani de utilizare?

Siliconul este cel mai eficient preparat pentru etanșarea cabinelor de duș și căzilor de duș, care sunt, de asemenea, susceptibile la scurgeri. Deoarece piața oferă diverse tipuri de siliconi, merită să alegeți unul care să reziste mediului dificil de baie. O gamă destul de largă de siliconi include, printre altele: constructii, zidarie in piatra, universale, sticla, sanitare, acoperisuri si de inalta temperatura.

Alegem silicon sanitar pentru baie. Nu este doar rezistent la temperaturi ridicate și umiditate, dar este și rezistent la ciuperci și bacterii. Siliconul sanitar va sigila perfect chiar și cele mai mici fisuri din cabina de duș timp de mulți ani.

půlkruhový sprchový koutpůlkruhový sprchový kout

Cum se etanșează cabina în timpul montării acesteia?

Un element foarte important la instalarea cabinei, pe care nu trebuie să-l uităm, este protecția corespunzătoare a pereților dușului. Putem face acest lucru folosind folie lichidă izolatoare. Se aplică direct pe perete înainte ca gresia de baie să apară pe el. Să nu uităm nici de podeaua de sub cada de duș. Îl izolăm și cu folie lichidă. Acest tratament va proteja gresia, pereții și podeaua de efectele nocive ale apei care intră în golurile din plăci care sunt invizibile cu ochiul liber în timpul fiecărei băi.

Un alt lucru care merită etanșat sunt benzile și colțurile izolatoare. Ele sunt de obicei plasate la joncțiunea dintre perete și podea și sub peretele dușului. Se instalează prin presare, adică prin presare în stratul de silicon. 

În cele din urmă, folosind silicon sanitar (care etanșează perfect toate tipurile de locuri din baie expuse umezelii), etanșăm cabina la joncțiunea cu cada de duș (din exterior și din interior) și în punctul în care șinele căzii de duș se conectează cu rama. Când etanșați piscina pentru copii cu pereții dușului, utilizați silicon alb. Totuși, locurile în care șinelei se conectează la cadru cu silicon incolor.

Cum se etanșează o cabină de duș?

Siliconul prea vechi este cea mai frecventă cauză a curgerii apei  din cabina de duș sau a cădiței de duș. De obicei, rostul care leagă cabina de duș cu cădița de duș sau rostul dintre peretele cabinei și gresia de pe perete se învechește cel mai repede. Pentru a scăpa de problemă, pur și simplu înlocuiți siliconul vechi cu unul nou. Cum se face corect?

  1. După ce am stabilit unde există scurgeri de apă ,  în cabină sau unde apare mucegai pe silicon, îndepărtam siliconul vechi pe toată lungimea sa. Acest lucru este foarte important deoarece combinarea noului silicon cu cel vechi nu va funcționa. Lianții nu se vor lega și problema scurgerilor va reveni rapid.
  2. După îndepărtarea siliconului vechi curățați și degresați zona.
  3. Folosiți bandă de construcții pentru a proteja marginile căzii de duș sau gresie împotriva posibilelor murdării.
  4. Apoi aplicați cu grijă siliconul. Pentru o aplicare precisă, veți avea nevoie de un pistol special de silicon. Mai precis, plasăm tubul de silicon în pistol și, așezând vârful tubului pe spațiu, apăsăm trăgaciul pistolului și, dintr-o mișcare rapidă, tragem siliconul până la capătul golului. Dar asta nu este sfârșitul.
  5. După ce ați umplut golurile cu silicon, ștergeți ușor chitul cu o cârpă înmuiată într-o soluție de apă cu săpun sau apă cu lichid de spălat vase. Datorită acestui lucru, chitul va arăta estetic și elegant. Un sigiliu bine făcut va sluji câțiva ani.
Anterior Cum să alegi o baterie de bucătărie?

Baterie de bucătărie de sine stătătoare, montată pe perete sau ascunsă? Cum să alegi cel mai bun model? La ce ar trebui să fii atent înainte de a cumpăra? Verifica!

Urmatorul Cum și cu ce să curățați chiuveta? 5 soluții pentru 5 probleme

Schimbarea modei și concurența tot mai mare în rândul producătorilor de echipamente de bucătărie au făcut ca oferta de chiuvete să fie din ce în ce mai diversificată. Cu toate acestea, diferite variante de chiuvete înseamnă și moduri diferite de îngrijire a acestora.

  • baie mică
    Cum să amenajezi funcțional o baie mică

    Amenajarea unei băi mici nu mai este o problemă! Sarcina este mult mai simplă datorită asortimentului bogat de produse de diferite dimensiuni, inclusiv cele compacte. Vă arătăm cum să aranjați o baie mică pentru a o face confortabilă și frumoasă.

    Citește mai departe
  • Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă
    Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă

    Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

    Citește mai departe
  • Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode
    Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

    O baie mică necesită nu doar un aspect funcțional proiectat foarte precis, ci și tratamente estetice importante. Ele fac chiar și o cameră mică să pară spațioasă. Vă arătăm cum să măriți vizual o baie mică.

    Citește mai departe
  • Plăci ceramice albe și negre în baie
    Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

    Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

    Citește mai departe