> 100 000 PRODUSE

CUMPĂRĂTURI SIGURE

PREȚURI ATRACTIVE

SFATURI PROFESIONALE

Nav switch
Menu

Cum să alegi o baterie de bucătărie?

Dřezové baterie

Baterie de bucătărie de sine stătătoare, montată pe perete sau ascunsă? Cum să alegi cel mai bun model? La ce ar trebui să fii atent înainte de a cumpăra? Verifica!
Un robinet de bucătărie nu trebuie doar să arate frumos, ci mai presus de toate să fie durabil, rezistent la deteriorare și comod de utilizat. De asemenea, ar fi bine dacă ne-ar permite să avem grijă de mediu și să reducem cheltuielile cu apa. Deci, cum să alegi modelul potrivit? La ce ar trebui să fii atent înainte de a cumpăra? Vă oferim mai multe sfaturi.


Ce merita de reținut când alegeți instalății de bucătărie?

  1. Nu există un singur model de robinet pentru bucătărie care să fie perfect pentru toate tipurile de bucătărie. Alegerea trebuie dictată în primul rând de nevoile și cerințele personale, precum și de posibilitățile de aranjare (de exemplu, un robinet montat sub fereastră ar trebui să aibă un mecanism de pliere, în timp ce un robinet amplasat pe insula bucătăriei poate să nu aibă). Înainte de a cumpăra un anumit model, luați în considerare dacă este suficient pentru ca bateria să funcționeze bine sau dacă ar trebui să îndeplinească și o serie de alte sarcini, de exemplu, purificarea apei, reducerea consumului sau reducerea facturilor la energie. Când știi răspunsurile la aceste întrebări, vei lua decizia corectă de cumpărare mai ușor și mai rapid.
  2. Robinetul de bucatarie trebuie sa fie asortat cu un anumit model de chiuveta. O dimensiune incorect selectată poate înrăutăți semnificativ confortul utilizării chiuvetei. Exemplu? Un robinet care este prea jos va face imposibilă spălarea cu ușurință a vaselor mai mari, iar o duză prea lungă va face ca apa să stropească pe blat în loc să curgă pe fundul chiuvetei.
  3. Robinetul de bucătărie ar trebui să fie durabil, ușor de utilizat și simplu de curățat. Prin urmare, materialul din care este realizat, precum și mecanismul de acționare și învelișul care îl acoperă sunt importante. Atunci când alegeți un anumit model de echipament, asigurați-vă că aceste elemente sunt perfecte.
  4. Robinetul de bucătărie ar trebui să se îmbine frumos cu estetica interiorului. Deși nu acesta este cel mai important aspect, este bine ca un model anume, pe lângă funcțiile sale funcționale, îndeplinește și funcții vizuale și încântă ochiul. Potriviți culoarea și forma robinetului cu designul interior, astfel încât toate echipamentele să fie consistente și să corespundă armonios între ele.

Important: Dacă prețuiești soluțiile simple, în loc de două dispozitive separate (chiuvetă și robinet), poți decide să cumperi o chiuvetă cu robinet. Este adevărat că selecția aici este ceva mai limitată, dar poți fi sigur că toate elementele funcționează bine împreună.

Robineturi de bucătărie – diviziune datorită modalități de instalare

Una dintre principalele probleme pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a cumpăra un robinet de bucătărie este metoda de instalare. Având în vedere acest criteriu, putem alege o baterie de bucătărie de sine stătătoare, montată pe perete sau ascunsă. Să verificăm punctele forte și punctele slabe ale fiecăruia dintre ele.

  • Baterie de bucătărie clasic

Acesta este cel mai popular și cel mai bine reprezentat model de baterii pentru bucătărie. Se poate monta cu ușurință pe marginea chiuvetei sau pe blat (într-un orificiu special pregătit). Important este că dimensiunile bateriilor sunt unificate, așa că înlocuirea acesteia cu un alt model nu este o problemă.
Se potrivesc tuturor stilurilor de interior - funcționează perfect atât în ​bucătăriile tradiționale, cât și în cele moderne. În gama variată de modele și culori a magazinului absulo.ro , vei găsi cu ușurință un model care se va potrivi cu interiorul tău.

  • Baterie de bucatarie montata pe perete

Un model clasic de baterie conectat direct la instalația de apă situată în perete. Datorită montajului destul de greoi (este necesară montarea extrem de precisă a capetelor țevilor) și aspectul masiv al întregului robinet, popularitatea acestui model scade sistematic.

Merita sa folositi o baterie de perete atunci cand doriti sa inlocuiti aceeasi baterie cu o versiune mai noua, fara a renova instalatia. Oferta include modele care se vor potrivi cu ușurință atât cu bucătăriile mobilate tradițional, cât și cu cele moderne.

  • Baterie de bucătărie ascunsă

Acesta este un model de baterie foarte discret si elegant, foarte popular in... baie! Apare destul de rar în bucătărie, dar popularitatea sa crește încet. Merită să luați în considerare dacă prețuiți minimalismul sau doriți să subliniați caracterul modern al interiorului.

Bateriile de bucătărie ascunse nu sunt doar o soluție foarte estetică, ci și convenabile. Economisesc mult spațiu în bucătărie, astfel încât pot fi folosite, de exemplu, într-o mini-bucătărie dintr-o garsonieră. Datorită suprafeței limitate, acestea sunt ușor de păstrat curate.

Dezavantajul robinetelor ascunse este instalarea dificilă, care necesită tăierea unei găuri adecvate în perete - toate elementele de montare trebuie să fie ascunse aici. Doar două elemente rămân vizibile din exterior - duza și pârghia. Prin urmare, instalarea unei astfel de baterii trebuie planificată cu mult înainte, înainte de așezarea plăcilor, plăcilor de mobilier sau a altor furnir de protecție

Robineti de bucătărie – diviziune datorită modalității de funcționare

O altă problemă pe care trebuie să o iei în considerare înainte de a cumpăra accesorii de bucătărie este metoda de distribuție a apei. Dacă robinetul este activat folosind o pârghie sau două robinete, sau dacă este pornit fără atingere, afectează nu numai confortul utilizării chiuvetei, ci se traduce și în costurile consumului de apă.

  • Baterie de bucatarie cu o singura mânetă

Acest tip de baterie pentru bucătărie, cu un mixer comun pentru apă caldă și rece, este una dintre cele mai convenabile opțiuni de pe piață. Puterea fluxului și temperatura necesară a apei sunt setate intuitiv folosind o pârghie. Un robinet cu o singură manetă este o soluție perfectă dacă nu ai mașină de spălat vase și îți speli vasele manual.

Important este că acest robinet vă permite să economisiți cu până la 30% mai multă apă decât un robinet cu două mânere. Este adesea echipat cu funcții suplimentare care îmbunătățesc confortul de utilizare și permit economii suplimentare.

  • Baterie de bucătărie cu două mânere

Acest model de robinet are doua robinete separate pentru apa calda si apa rece. Pentru a obține temperatura optimă, trebuie să manevrezi ambele robinete, ceea ce poate fi puțin deranjant și duce la pierderi mari de apă. Și asta, la rândul său, se traduce în facturi mai mari.

Avantajul incontestabil al robinetelor cu două mânere este designul lor. Acest model va fi o soluție bună într-o bucătărie de inspirație retro, unde spălarea vaselor manual este rar întâlnită.

  • Robinet electronic de bucatarie

Aceasta este cea mai igienică și economică opțiune, deși nu este la fel de populară în bucătărie ca în baie. Această baterie nu necesită ca utilizatorul să efectueze manevre complicate. Puneți-vă mâinile sub gura și senzorul va porni automat fluxul de apă. Când ne scoatem mâinile, apa va înceta să curgă. 

Un robinet electronic este o alegere bună dacă doriți să reduceți cheltuielile și să aveți grijă de mediu. Conform statisticilor, acest model vă permite să economisiți până la de două ori mai multă apă decât un robinet tradițional (cu mâner! Temperatura apei poate fi setata cu usurinta aici prin actionarea manetei sau a butoanelor corespunzatoare.

Cele mai multe accesorii de bucătărie „inteligente” combină soluții moderne și tradiționale. Apa poate fi pornită fără contact, folosind o pârghie sau atingând corpul sau duza. De obicei, în astfel de modele, debitul de apă este setat pe o bază temporizată - de obicei, de la 6 la 15 secunde. După acest timp, se oprește automat (dar setările pot fi modificate simplu).

Duza este importantă 

Duza, adică tubul prin care curge apa are de asemenea, un impact semnificativ asupra confortului utilizării unui robinet de bucătărie. Merită să-l alegeți în funcție de sarcinile pe care le îndepliniți de obicei în bucătărie. Puteți alege, printre altele: 

  • Un robinet de bucătărie cu duza fixă

Modelul standard este destinat bucătăriei, care este folosită doar ocazional. O duză fixă îngreunează spălarea și clătirea temeinică a chiuvetei. De asemenea, poate fi problematic dacă folosiți chiuveta în timp ce pregătiți o masă (de exemplu, când scurgeți pastele sau cartofi).

  • Baterie de bucatarie cu duză pivotantă

Este foarte practic și de dorit într-o bucătărie folosită în mod normal. Poate fi rotit liber și ajustat la nevoile curente. Este esențial dacă aveți o chiuvetă cu două cuve.

  • Un robinet de bucătărie cu duza pliabilă (cunoscut și sub numele de robinet de fereastră)

 Este util atunci când chiuveta este amplasată sub o fereastră care uneori trebuie să fie deschisă larg (de exemplu, pentru a o spăla sau pentru a ventila bucătăria). Duza poate fi îndepărtată sau îndoită cu ușurință, astfel încât să nu se prindă de tocul ferestrii.

  • Baterie de bucătărie cu duză extractibilă

Un model foarte practic cu un capăt care poate fi prelungit dacă este necesar (până la 150 cm). Este util atunci când trebuie să spălați vase mai mari sau să turnați apă într-un vas mare.

  • Baterie de bucatarie cu duză in forma de F

Cea mai mare baterie din clasa sa. Funcționează bine cu chiuvete puțin adânci (aproximativ 15 cm adâncime). Datorită acesteia, puteți spăla cu ușurință vase și mai mari.

  • Baterie de bucătărie cu duză în formă de U 

Acest model va funcționa bine și cu chiuvete relativ puțin adânci (16-18 cm), dar datorită faptului că se aplecă peste chiuvetă mai mult decât modelul anterior, poate limita ușor spațiul de manevră.

  • Bateria de bucătărie cu duza flexibilă

Este foarte comod si practic. Se îndoaie în toate direcțiile și vă permite să spălați cu ușurință orice tip de vase și să ajungeți în fiecare colț al chiuvetei.

Tipuri de suprafață pentru bateriile de bucătărie

Robinetul de bucătărie este foarte expus la diferite tipuri de daune, impacturi accidentale și atingeri constante cu mâinile murdare. Prin urmare, merită să alegeti cu mare atentie materialul potrivit care acoperă suprafața acestuia. Cele mai populare din această categorie sunt:

  • Baterii cromate (metalice)

Cea mai populară alegere a utilizatorilor. Sunt solide, durabile și universale. Se potrivesc bine în toate stilurile de bucătărie. Ca standard, acestea sunt finisate în luciu sau mat. Bateriile strălucitoare sunt mai atractive, dar suprafața lor este mai vizibilă atunci când vine vorba de petele de apă, detergent și amprentele mâinilor.

  • Baterii de granit

Spre deosebire de ceea ce sugerează numele, acestea nu sunt de obicei făcute din granit, ci doar seamănă cu structura sa ca aspect. Sunt rezistente la deteriorări și zgârieturi, iar straturile lor nu prezintă pete sau amprente. Arata foarte bine cu o chiuveta din granit, mai ales in interioare decorate in stil minimalist si industrial.

  • Baterii ceramice

Sunt cele mai durabile și rezistente la diferite tipuri de daune. Dacă doriți o soluție pe termen lung, aceasta va fi o alegere bună.

Robinete de bucătare – funcții suplimentare

Bateriile de bucătărie pot fi simple sau echipate cu o serie de facilități suplimentare, cum ar fi un recipient pentru detergent încorporat, control electronic al temperaturii sau iluminare cu LED care informează despre temperatura apei și protejează împotriva opăririi (în funcție de temperatura apei, vârful duza se aprinde roșu, verde sau albastru).

Robinetul cu dublă funcție de filtrare a apei merită o atenție deosebită. Datorită unui sistem inovator format dintr-un cartuș de carbon și un filtru, elimină toți contaminanții pe care apa îi absoarbe pe măsură ce curge prin conductele de apă. Dacă ezitați să beți apă de la robinet, aceasta poate fi o opțiune pentru dvs. Important este că întregul sistem este compact și se potrivește cu ușurință în dulapul de sub chiuvetă.

Baterie de bucătare și economia apei

Apa devine tot mai des o marfă rară, iar taxele pentru aceasta cresc rapid. Atunci când cumpărați un robinet de bucătărie, merită să luați în considerare o opțiune care vă permite să minimizați pierderile inutile de apă și să vă mențineți facturile la un nivel constant, accesibil.

  •  În primul rând, merită să alegeți un model cu cap ceramic - este durabil și nu curge ca o duză obișnuită.
  • O idee bună este un robinet cu termostat, care vă permite să mențineți o temperatură constantă a apei (setată de noi) . Datorită acesteia, nu trebuie să petrecem mult timp manevrând la robinete și să curgă apă inutil, încercând să setăm temperatura optimă de fiecare dată când folosim chiuveta. În acest caz, economisim atât apă, cât și energie, astfel încât beneficiile sunt duble. O baterie cu încălzitor are avantaje similare. Aici putem obține temperatura apei de fierbere fără a fi nevoie să încălzim suplimentar apa.
  • Bateriile echipate cu Mod Eco sunt foarte economice, deoarece limitează debitul maxim de apă, de ex. la 5-7 litri pe minut. De obicei, acest mod este activat de un buton special situat în partea laterală sau în spatele robinetului.

Dacă sunteți interesat de cel mai simplu model de robinet, cumpărați un perlator, adică o sită mică plasată pe gura de scurgere. Aerează ușor apa și ne face să folosim mai puțină apă (în medie de la 15 până la 60%!).

Anterior Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

Urmatorul Siliconarea căzii de duș. Cum se etanșează o cabină de duș?

O cabină de duș bine instalată se caracterizează printr-o etanșare impecabilă. Din păcate, dacă este instalată incorect, nu va garanta funcționalitatea completă a zonei de duș, provocând o podea umedă și, în consecință, mucegai. Cum să etanșezi singur o cabină de duș fără a angaja un specialist?

  • baie mică
    Cum să amenajezi funcțional o baie mică

    Amenajarea unei băi mici nu mai este o problemă! Sarcina este mult mai simplă datorită asortimentului bogat de produse de diferite dimensiuni, inclusiv cele compacte. Vă arătăm cum să aranjați o baie mică pentru a o face confortabilă și frumoasă.

    Citește mai departe
  • Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă
    Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă

    Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

    Citește mai departe
  • Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode
    Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

    O baie mică necesită nu doar un aspect funcțional proiectat foarte precis, ci și tratamente estetice importante. Ele fac chiar și o cameră mică să pară spațioasă. Vă arătăm cum să măriți vizual o baie mică.

    Citește mai departe
  • Plăci ceramice albe și negre în baie
    Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

    Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

    Citește mai departe