> 100 000 PRODUSE

CUMPĂRĂTURI SIGURE

PREȚURI ATRACTIVE

SFATURI PROFESIONALE

Nav switch
Sună-ne:

+40 31 229 98 20

Infolinia disponibilă:

Lu-Vi. 8:00 - 17:00

Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

Plăci ceramice albe și negre în baie

Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.


Dimensiunea suprafeței

Pentru a calcula dimensiunea băii, trebuie să aflăm dimensiunile pereților și podelei.

Pereții - măsuram lățimea fiecărui perete, adăugăm lățimile tuturor pereților și apoi înmulțim acest rezultat cu înălțimea la care dorim să așezăm plăcile (poate fi, de exemplu, 3 înălțimi de perete sau până la tavan în sine ). Nu scadem zona deschiderilor planificate (adică uși, ferestre), deoarece stocul de gresie va fi util pentru orice pierderi materiale.

Podeaua - măsuram lungimea și lățimea podelei, apoi înmulțim rezultatele și obținem dimensiunea podelei. Odată ce știm acest lucru, este timpul să trecem la următoarea etapă: cum lipim plăcile?

Cum lipim plăcile ceramice în baie?

Cumpărăm întotdeauna cu 10-15%. mai multe plăci decât zona pe care intenționăm să o acoperim cu ele. Un aspect foarte important atunci când se calculează numărul de plăci necesare este modul în care acestea sunt așezate - drepte sau în formă de romb. Se presupune că prin metoda clasică de așezare a plăcilor ar trebui să cumpărați:

  • 10% mai mult pentru o suprafață de până la 10 m2,
  • 5% mai mult pentru o suprafață de la 10 până la 50 m2,
  • 3% mai mult pentru suprafete peste 50 m2,

Și când sunt lipite în romburi

  • 20% mai mult pentru o suprafață de până la 10 m2,
  • 10% mai mult pentru o suprafață de la 10 până la 50 m2,
  • 5% mai mult pentru suprafete de peste 50 m2.
Plăci ceramice colorate în baiePlăci ceramice colorate în baie

Elemente decorative

Dacă dorim să plasăm elemente decorative în baia noastră, precum decoruri, plinte sau benzi, ar trebui să le includem în calculele noastre. Să luăm în considerare câte astfel de elemente dorim să folosim și apoi să scădem suprafața lor din suprafața totală a pereților și a podelei (dacă include și elemente decorative) pe care dorim să punem plăci.

Mai mult, ar trebui să achiziționăm ceva mai multe plăci decât s-a calculat, chiar și ținând cont de pierderile materiale, pentru eventuale reparații pe viitor. Se poate întâmpla ca plăcile să se crape, să se zgârie sau să se zgârie, atunci – dacă avem mai multe în stoc – le vom putea înlocui cu ușurință pe cele deteriorate. Achiziționarea ulterioară a plăcilor din aceeași serie de la același producător nu garantează că vor fi identice cu cele achiziționate anterior - pot diferi ușor în nuanță, dimensiune sau grosime.

Anterior Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

O baie mică necesită nu doar un aspect funcțional proiectat foarte precis, ci și tratamente estetice importante. Ele fac chiar și o cameră mică să pară spațioasă. Vă arătăm cum să măriți vizual o baie mică.

Urmatorul Cum să alegi o baterie de bucătărie?

Baterie de bucătărie de sine stătătoare, montată pe perete sau ascunsă? Cum să alegi cel mai bun model? La ce ar trebui să fii atent înainte de a cumpăra? Verifica!

  • Cum să alegi oglinda pentru baie?
    Cum să alegi oglinda pentru baie?

    Oglinda este un element absolut obligatoriu in fiecare baie. Oglinzile de baie sunt esentiale pentru igiena de zi cu zi si au si functii suplimentare decorative si de amenajare. Cu toate acestea, alegerea sa ar trebui luată în considerare cu atenție, deoarece o oglindă prost selectată poate fi un adevărat coșmar. Deci, ce oglindă de baie ar trebui să alegi pentru a-ți satisface nevoile tale?

    Citește mai departe
  • Ce cadru WC încastrat să alegi - clasament și sfaturi despre cum să alegeți
    Ce cadru WC încastrat să alegi - clasament și sfaturi despre cum să alegeți

    Alegerea cadrului WC potrivit este baza pentru funcționarea pe termen lung și fără defecțiuni a toaletei noastre. Am pregătit pentru tine un clasament al  cadrelor încastrate , care te vor ajuta să iei decizia corectă.

    Citește mai departe
  • Ce calorifer să alegem pentru baia noastră?
    Ce calorifer să alegem pentru baia noastră?

    Conform ghidurilor, temperatura optimă în baie este de 22-24°C. Pentru a-l menține, în unele perioade trebuie să folosim dispozitive suplimentare de încălzire. Vrei să simți o căldură plăcută după ce ai părăsit baie, să-ți asiguri condiții sănătoase și sigure în timp ce ai grijă de bebelușul tău sau poate îți pasă de igiena și de reglarea nivelului de umiditate a aerului din baie? Alege cel mai bun calorifer de baie si vezi cate functii poate indeplini.

    Citește mai departe
  • Ce baterie să alegi pentru o cadă freestanding: 5 cele mai bune opțiuni pentru baia ta
    Ce baterie să alegi pentru o cadă freestanding: 5 cele mai bune opțiuni pentru baia ta

    Alegerea bateriei potrivite pentru o cadă freestanding este un element cheie al designului băii. Avem la dispoziție diferite tipuri de baterii pentru cadă, inclusiv baterii ascunse, baterii de suprafață și baterii de pardoseală, care permit instalarea căzii chiar și în centrul băii. În acest articol, vă vom prezenta cele mai bune cinci opțiuni care vă vor satisface așteptările în ceea ce privește funcționalitatea și estetica.

    Citește mai departe