> 100 000 PRODUSE

CUMPĂRĂTURI SIGURE

PREȚURI ATRACTIVE

SFATURI PROFESIONALE

Nav switch
Menu

Iluminat stilat pentru baie. Eficient și practic.

Iluminat stilat pentru baie. Eficient și practic.

Iluminatul bine conceput pentru baie ar trebui să combine trei aspecte: general, funcțional și atmosferic. Deși o soluție estetică la această problemă poate fi solicitantă într-o cameră mică, avem metode dovedite pentru iluminarea perfectă a băii în diferite stiluri.


Cu iluminarea potrivită, poți face minuni în baie. Pe de o parte, asigurați cantitatea potrivită de lumină pentru activitățile zilnice de igienă. Pe de altă parte, măriți optic spațiul. În cele din urmă, creați o atmosferă (sau și mai bine - stări alternative, ușor de reglat cu comutatoare sau o telecomandă) care să vă stimuleze la acțiune dimineața și să vă liniștească, relaxeze seara. Nenumărate produse disponibile în ofertă vă permit să obțineți aceste efecte în orice interior, mare și mic. Cu toate acestea, trebuie să alegeți cu atenție lămpile de baie. Vă oferim sfaturi cum să procedați.

Lămpi de baie - iluminat general

Să începem prin a explica ce face fiecare tip de lumină. Ei bine, iluminatul general, așa cum sugerează și numele, scoate întreaga cameră din întuneric, permite curățarea și de asemenea, utilizarea confortabilă a dușului sau a toaletei. Ele sunt furnizate în general de o lampă de tavan. Ce fel? În interioarele joase, acest rol este cel mai adesea jucat de plafoane plasate în mijlocul tavanului sau găuri minimaliste împrăștiate pe suprafața acestuia (încastrate în plafonul suspendat) sau tuburi (montate la suprafață). Numărul de astfel de lămpi mici necesare pentru o anumită zonă este adesea indicat în instrucțiunile producătorului.

Cu toate acestea, iluminatul de tavan sub formă de pandantive atent selectate sau chiar un candelabru impresionant devine din ce în ce mai frecvent. Aceste tipuri de plafoniere, spre deosebire de plafonierele neutre obișnuite, devin și ele un element important al designului interior. Datorită acestora, baia capătă un aspect unic, comparabil cu restul interiorului apartamentului. Gama extrem de variată de lămpi include modele în toate stilurile, de la austeritatea stilului loft prin căldura stilului scandinav, retro, vintage și boho, până la rafinamentul art deco, modern mid-century și glamour.

Lămpi de baie – iluminare zonei (funcționale)

Folosim iluminare funcțională pentru a aplica machiaj, manichiură sau pedichiură, precum și pentru bărbierit. Acest rol include, printre altele: iluminat oglinda - aplice baie, veioze LED integrate cu oglinda, uneori si lampi suspendate deasupra blatului din baie. Acesta din urmă poate fi cu adevărat frumos! Totuși, nu trebuie să uităm că sursele de lumină din apropierea oglinzii trebuie să lumineze fața foarte clar, puternic și uniform.

Prin urmare, dacă există plafoniere decorative agățate lângă chiuvetă (atârnate într-un stil modern, modernist, retro sau orice alt stil), merită să vă asigurați că oglinda are iluminare LED încorporată. Din ce în ce mai multe soluții de acest tip funcționează într-un mod cu dublă funcție, oferind, la cerere, de exemplu, lumină mai puternică cu o temperatură mai rece (cum ar fi lumina de zi) și lumină mai slabă într-o culoare alb clar cald (ca un bec tradițional). Modul de operare este reglat aici printr-un comutator mecanic discret sau tactil.

Lămpi de baie – iluminare ambientală (decorative)

Iluminarea ambientală este menită să creeze o atmosferă plăcută, caldă și confortabilă. Însoțește băile relaxante, dar face și toaleta de seară un loc de calm și relaxare. Sursele de lumină de acest tip pot avea o setare similară cu iluminatul funcțional sau general. Ele pot fi, de asemenea, ascunse, de exemplu, sub forma unei benzi LED ascunse într-un colț al tavanului, al peretelui sau al mobilierului sau în spatele unei oglinzi..

Inutil să mai spunem că lămpile moderne pentru baie vin în toate stilurile populare, atât simple (minimalism, modernism, stil modern și scandinav), cât și mai sofisticate (clasic, retro, vintage, hampton, cottage core etc.). Acestea pot fi agățate de tavan (candelabre, pandantive), agățate pe perete (aplice) sau așezate pe un raft sau într-o nișă. În aceste din urmă cazuri, vor funcționa și lămpile wireless alimentate cu baterii reîncărcabile sau cu o baterie încorporată. Sortimentul include, printre altele: lămpi pentru baie, ai căror parametri sunt ajustați convenabil cu o telecomandă.

Lămpi de baie și zone de protecție

Atunci când alegeți iluminatul pentru baie, siguranța este problemă cheie. Prin urmare, atunci când selectați lămpi de baie, amintiți-vă de zonele desemnate aici care necesită utilizarea de corpuri cu o anumită clasă de etanșeitate.

  • Doar iluminatul de joasă tensiune (zona 0) trebuie instalat în zona căzii de baie sau a cădiței de duș.
  • Doar lămpi IP65 pot fi instalate în spațiul de deasupra căzii sau căzii de duș până la o înălțime de 2,25 (zona I).
  • În banda de 60 cm de lângă sau deasupra zonei I, precum și deasupra lavoarului (zona II), se folosesc doar lămpi IP44..

În alte zone ale băii pot fi folosite lămpi cu clasa standard IP20 (ca și în alte încăperi din casă).

Lămpi de baie stilate – stilate pentru o lungă perioadă de timp

Lămpile de baie trebuie să fie rezistente la condițiile de umiditate crescută. Acordați atenție acestei probleme atunci când cumpărați, astfel încât modelul selectat să servească bine pentru o lungă perioadă de timp și să nu-și piardă frumusețea, de exemplu din cauza coroziunii. De aceea, lămpile stilate de baie sunt realizate din materiale nobile și extrem de durabile.

În uz sunt printre altele: metale neferoase precum cuprul sau alama. Dacă este din oțel, acesta trebuie pregătit și finisat corespunzător cu vopsea, lac, oxid sau un strat de galvanizare (crom, nichel) cu rezistență sporită la rugină. Cu toate acestea, merită să ne gândim dacă, acolo unde este aburul dens, un plastic mai durabil ar fi o alegere mai bună decât metalul elegant. Lămpile frumoase de baie și abajururile în sine sunt realizate din sticlă călită, alabastru și chiar din pietre naturale cu o structură semi-transparentă (cum ar fi marmură, onix, cuarțit).

Lămpi de baie. La ce trebuie să atragi atenția?

Iluminarea bună ar trebui să ofere cantitatea de lumină adecvată nevoilor utilizatorului, dar să garanteze un consum redus de energie. Prin urmare, sursele de lumină LED, de preferință cele înlocuibile, vor fi o alegere excelentă. Acestea sunt cele mai economice atunci când iei în calcul ani lungi de utilizare. În cazul lămpilor de baie cu sursă de lumină integrată, cel mai mic preț de achiziție înseamnă costuri mai mari la înlocuirea lămpii, de exemplu, ca urmare a supratensiunii. Din fericire, gama larga de produse include lămpi de baie cu surse de lumină înlocuibile. Multe modele de acest tip sunt disponibile imediat (livrare imediată). Dacă aveți îndoieli cu privire la cel mai potrivit tip de sursă de lumină pentru baia dvs, merită să consultați vânzătorul care va răspunde cu plăcere la orice întrebări.

Anterior Iluminarea oglinzii în baie

Cum afectează tipul lămpilor din baie activitățile desfășurate? Cum să alegi iluminatul potrivit pentru oglindă?

Urmatorul Baia aurie – cum să o aranjezi cu stil?

Aurul este unic și neconvențional, dă încăperii un caracter strălucitor și rafinat și, în același timp, este o contrabalansare excelentă pentru betonul și lemnul folosit în mod obișnuit. Cu toate acestea, este ușor să exagerați. Cheia unui aranjament de succes este moderația și combinația pricepută de culori și texturi. Vă spunem cum să o faceți.

  • baie mică
    Cum să amenajezi funcțional o baie mică

    Amenajarea unei băi mici nu mai este o problemă! Sarcina este mult mai simplă datorită asortimentului bogat de produse de diferite dimensiuni, inclusiv cele compacte. Vă arătăm cum să aranjați o baie mică pentru a o face confortabilă și frumoasă.

    Citește mai departe
  • Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă
    Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă

    Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

    Citește mai departe
  • Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode
    Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

    O baie mică necesită nu doar un aspect funcțional proiectat foarte precis, ci și tratamente estetice importante. Ele fac chiar și o cameră mică să pară spațioasă. Vă arătăm cum să măriți vizual o baie mică.

    Citește mai departe
  • Plăci ceramice albe și negre în baie
    Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

    Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

    Citește mai departe