> 100 000 PRODUSE

CUMPĂRĂTURI SIGURE

PREȚURI ATRACTIVE

SFATURI PROFESIONALE

Nav switch
Menu

Baia aurie – cum să o aranjezi cu stil?

Baia aurie – cum să o aranjezi cu stil?

Băile sunt dominate de culori universale și foarte conservatoare - alb, bej și diverse nuanțe de gri. Din fericire, suntem din ce în ce mai deschiși către culori noi, mai îndrăznețe, de exemplu aurul regal. Aurul este unic și neconvențional, dă încăperii un caracter strălucitor și rafinat și, în același timp, este o contrabalansare excelentă pentru betonul și lemnul folosit în mod obișnuit. Cu toate acestea, este ușor să exagerați. Cheia unui aranjament de succes este moderația și combinația pricepută de culori și texturi. Vă spunem cum să o faceți.


Baie aurie în diverse stiluri interioare

Aurul este asociat în principal cu splendoarea palatului - candelabre de cristal, scaune de catifea, oglinzi bogat decorate și dulapuri cu picioare . Este perfectă pentru băile inspirate din Rococo decorativ, Art Deco elegant și foarte luxos sau stil glamour iluzoriu, plin de elemente strălucitoare.

Dar pot fi introduse cu succes și în interioare mai economice, moderne. În cantități mici (de exemplu, pe bateriile pentru baie), va arăta grozav chiar și în băile decorate în stil minimalist sau mansardă. Va încălzi discret interiorul și va introduce o notă delicată de surpriză și stil.

 

Cum să introduci aurul în baie?

Puteți introduce culoarea aurie nobilă în baia dvs, în două moduri:

  • ca element compozițional principal - atunci camera va fi foarte exclusivistă
  • ca un plus de bun gust, subliniind subtil designul interior original

Rețineți că aurul, ca motiv principal și culoare de bază a băii, este o provocare dificilă de amenajare. Este nevoie de mare prudență și reținere atunci când combinați nuanțe și texturi, precum și o selecție extrem de atentă a accesoriilor. În acest caz, mai mult ca niciodată, trebuie urmat principiul „mai puțin este mai bine”. E ușor să exagerezi aici. O mișcare inutilă, un accent auriu suplimentar sunt suficiente pentru a transforma un interior rafinat și luxos într-o baie urâtă și haotică.

De asemenea, amintiți-vă că aurul poate fi copleșitor, așa că într-o versiune atât de extinsă nu este potrivit pentru băile mici. Culoarea mai nobilă poate fi introdusă doar în camerele spațioase, de exemplu cele decorate în stilul unei săli de baie. În interioare mai mici, este mai bine să alegeți accente aurii.

Baie cu accesorii aurii

Aurul ca element subtil, sofisticat poate apărea în baie:

  • pe pereți și podea - plăcile mari aurii sau un mozaic auriu interesant pot decora părți ale pereților, subliniind zonele importante din cameră, de exemplu, zona de baie de lângă cadă sau din jurul chiuvetei. Puteți alege nuanțe netede, într-o singură culoare, tonuri care se întrepătrund ușor și chiar ornamente aurii complicate;
  • în culoarea armăturilor - robinetele de lavoar aurii sunt ca niște bijuterii prețioase - ele subliniază frumusețea interiorului și îi ridică subtil rangul. Ele pot fi combinate cu diverse culori de ceramică și pereți. Aurul clasic sau învechit arată cel mai bine în mediul alb, negru sau gri. La randul sau, aurul roz merge bine cu pastelurile (da efect de prospetime si feminitate), de asemenea cu bordo sau grafit;
  • ca nuanță de lavoar - in aceasta variantă va fi aranjamentul ciresii de pe tort; Pentru a evidenția instalațiile sanitare, așezați-le pe un fundal neutru. Aici vor funcționa cu beton, marmură, lemn sau pur și simplu vopsea slabă;
  • în detalii si mici accesorii – aurul poate fi culoarea ramelor de oglinzi, a corpurilor de iluminat sofisticate, a manerelor de mobila, a ghivecelor de flori sau săpunieră.

Ce culori se potrivesc cu aurul? Cu ce pot fi combinate?

Aurul într-o versiune monocromatică nu arată deloc bine, așa că cel mai bine este să îl combinați cu alte culori și texturi interesante. În ceea ce privește culorile, cele mai sigure sunt, desigur clasicul - alb, negru și gri. Pe fundalul lor, aurul arată elegant și luxos.

Dacă baia trebuie să fie mai misterioasă, intrigantă și chiar ușor magică, alege culori mai profunde - bleumarin, visiniu sau verde sticla. Cu toate acestea, dacă doriți să obțineți efectul de prospețime, lejeritate și finețe, folosiți pasteluri pentru a contrabalansa. Turcoazul delicat, rozul pudrat sau menta subtilă sunt o completare excelentă pentru aur.

Această culoare se potrivește, de asemenea, excepțional de bine cu materialele naturale - lemn, beton, marmură, catifea și piele. Amestecarea corectă a acestor elemente vă va ajuta să creați un stil original, dar nu exagerat.

Baie neagră și aurie

Amestecul de aur și negru este una dintre cele mai elegante combinații în designul interior. Acesta introduce o notă de rafinament și lux în baie. Dar aceasta nu este o soluție pentru toată lumea. În primul rând, un astfel de set va funcționa doar pe o suprafață mare (va fi copleșitor într-una mică). De asemenea, necesită îndrăzneală, curaj și o selecție foarte atentă a componentelor.

Cum să aranjezi o baie neagră și aurie? Cel mai simplu este să folosești negru ca culoare de bază și să-l așezi sub formă de gresie sau placare pe pereți sau pe podea (doar în fragmente!). În plus, o cadă neagră de freestanding cu picioare placate cu aur, o chiuvetă aurie și multă lumină difuză. Lămpile suspendate elegante într-un cadru auriu vor arăta cel mai bine aici.

O altă opțiune este să acoperiți pereții în mod egal cu plăci negre și aurii. Cu toate acestea, în acest caz, trebuie să jonglați cu adaosurile și foarte atent pentru a nu exagera.

Baia alb-auriu

Rețeta pentru un aranjament reusit in orice stil este o combinatie de aur si alb. Important este că această combinație de culori va funcționa chiar și într-un spațiu mic. Albul mărește optic camera, iar aurul o încălzește subtil și îi conferă un caracter mai rafinat. Împreună formează duetul perfect!

Atunci când vă decorați baia, vă puteți baza doar pe aceste două culori sau puteți încerca să introduceți elemente suplimentare, cum ar fi:

  • nuanțe de lemn și bej (covoare, accesorii, elemente de mobilier) atunci când doriți să subliniați efectul eleganței fără efort,
  • inserții de marmură atunci când baia urmează să obțină un stil plin de farmec,
  • detalii negre atunci când baia trebuie să fie minimalistă, dar nu monocromatică.

Baia gri-auriu

O combinație mai puțin evidentă, dar la fel de benefică este combinația de auriu și gri. Detaliile aurii într-o baie gri dau efectul de eleganță subtilă, elimină plictiseala și ajută la atenuarea efectului brut al amenajării (mai ales atunci când baza acestuia este betonul).

Atunci când amenajați o baie gri-aurie, concentrați-vă nu numai pe introducerea accesoriilor adecvate (de exemplu, o chiuvetă aurie, robinete aurii de baie sau accesorii aurii pentru baie), ci și pe iluminarea adecvată. Când vine vorba de culorile corpului de iluminat, puteți folosi gri, negru sau auriu dovedit. Este important să aveți mai multe surse de lumină, astfel încât toate detaliile să fie expuse corespunzător.

Baia bleumarin-auriu

O opțiune de aranjament foarte interesantă este combinația de aur și bleumarin. Aceasta este o modalitate simplă de a introduce în baie o atmosferă misterioasă, oarecum de basm (mai ales dacă nu o combinați cu alte culori care vă distrag atenția). Cu toate acestea, o astfel de combinație de culori necesită o anumită îndemânare și o selecție atentă a componentelor individuale.

 

Cea mai sigură modalitate este de a folosi un model dovedit - pereți bleumarin (plăci, furnir, tapet cu un model interesant) completați cu accesorii aurii. Totuși, trebuie să rețineți că bleumarinul este o culoare copleșitoare, așa că nu este potrivit pentru băile mici în cantități mari.

Anterior Iluminat stilat pentru baie. Eficient și practic.

Iluminatul bine conceput pentru baie ar trebui să combine trei aspecte: general, funcțional și atmosferic. Deși o soluție estetică la această problemă poate fi solicitantă într-o cameră mică, avem metode dovedite pentru iluminarea perfectă a băii în diferite stiluri.

Urmatorul Cădița de duș joasă? Patru avantaje și... o condiție absolută de îndeplinit!

V moderních návrzích koupelen jsou používány sprchové boxy s nízkou vaničkou. Jedná se nepochybně o oblíbené řešení. Jsou ale módní věci také vždy funkční?

  • baie mică
    Cum să amenajezi funcțional o baie mică

    Amenajarea unei băi mici nu mai este o problemă! Sarcina este mult mai simplă datorită asortimentului bogat de produse de diferite dimensiuni, inclusiv cele compacte. Vă arătăm cum să aranjați o baie mică pentru a o face confortabilă și frumoasă.

    Citește mai departe
  • Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă
    Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă

    Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

    Citește mai departe
  • Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode
    Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

    O baie mică necesită nu doar un aspect funcțional proiectat foarte precis, ci și tratamente estetice importante. Ele fac chiar și o cameră mică să pară spațioasă. Vă arătăm cum să măriți vizual o baie mică.

    Citește mai departe
  • Plăci ceramice albe și negre în baie
    Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

    Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

    Citește mai departe