> 100 000 PRODUSE

CUMPĂRĂTURI SIGURE

PREȚURI ATRACTIVE

SFATURI PROFESIONALE

Nav switch
Menu

Iluminarea oglinzii în baie

Iluminarea oglinzii într-o baie elegantă, întunecată

Cum afectează tipul lămpilor din baie activitățile desfășurate? Cum să alegi iluminatul potrivit pentru oglindă?

O lampă de tavan nu este suficientă pentru baie. Chiar dacă lumina pe care o dă este suficient de puternică, nu o direcționează direct spre fața noastră, ceea ce creează umbre și îngreunează observarea micilor detalii. De asemenea, este mecesară pentru precizia în coafarea părului, machiaj, modelarea sprâncenelor sau bărbierit. Asigurați-vă că există o iluminare adecvată în jurul oglinzii pentru a face astfel de activități de zi cu zi mai precise și mai plăcute.


Oglinda de baie – cum alegem lumina potrivită?

Oglinzile de baie joacă nu doar un rol decorativ, ci mai presus de toate unul practic. Ar trebui să ne ajute cu activitățile de igienă zilnice. De asemenea,  facem activități precum machiajul. Iluminarea proastă poate afecta atât precizia aplicării sale, cât și percepția noastră asupra culorilor, determinându-ne să alegem culoarea greșită a produselor cosmetice pentru pielea noastră (de exemplu, folosim un fond de ten sau un bronzant prea închis). De asemenea, lumina proastă poate îngreuna amestecarea produselor cosmetice și chiar ne poate împiedica să vedem orice defecte sau imperfecțiuni. Dacă de multe ori te găsești mulțumit de machiajul tău în baie, pentru a observa mai târziu că arată groaznic la lumina zilei, este un semn sigur că ceva nu este în regulă cu iluminarea din oglinda ta.

Bărbații ar trebui să fie atenți și la ce lămpi aleg deasupra oglinzii din baie. Iluminarea corectă este foarte importantă atunci când te bărbierești. Ajută la menținerea unei bune vizibilități și precizie atât la tunderea bărbii, cât și la bărbierit fără probleme a feței. Dacă deseori te bărbierești prost, iluminarea actuală a oglinzii poate fi pur și simplu insuficientă.

Lumina bună deasupra oglinzii din baie este, de asemenea, importantă atunci când coafați sau vopsiți părul. Vă va ajuta să tăiați capetele uniform sau să identificați locurile în care colorantul nu a acoperit complet rădăcinile. Este important și pentru ochi, care obosesc mai puțin. Dacă deseori strângi ochii când faci activități care necesită precizie, este și un semnal că trebuie să schimbi iluminarea în bine.

 

Putem alege diferite tipuri de iluminare pentru a ilumina oglinda. Cele mai populare sunt:

  • lămpi de perete pe ambele părți ale oglinzii – creează o impresie de simetrie care adaugă estetică interiorului. În plus, garantează o iluminare precisă și a feței și minimizează formarea de umbre;
  • o singură lampă deasupra oglinzii – o soluție minimalistă, perfectă pentru aranjamente simple. Cu toate acestea, selectate și plasate necorespunzător pot contribui la formarea de umbre pe față.
  • iluminare încorporată – în prezent sunt disponibile oglinzi cu lămpi LED încorporate. Acest lucru oferă lumină uniformă. Cu toate acestea, de obicei este prea slabă, așa că cel mai bine este să asociați o astfel de oglindă cu o lampă suplimentară agățată deasupra oglinzii;
  • benzi LED în jurul oglinzii – dau același efect ca și iluminarea încorporată în oglindă, dar sunt puțin mai ieftine.

Desigur, trebuie să rețineți că baia este o încăpere specifică cu un grad ridicat de umiditate. Corpurile obișnuite iluminare nu sunt potrivite pentru acest scop și pot provoca chiar pericole, de exemplu scurtcircuit. Iluminatul adecvat al băii ar trebui să aibă protecție împotriva pătrunderii apei în interiorul lămpii și să îndeplinească standardele corespunzătoare de etanșeitate (IP44 minim).

Cum ar trebui să fie iluminată o oglindă de baie?

Culoarea luminii cauzează de obicei cele mai multe probleme la aprinderea unei oglinzi. Lumina caldă tinde să distorsioneze culorile și poate, de asemenea, să obosească ochii. Prin urmare, se presupune că cel mai bine este să folosiți un iluminat rece în baie. Este mai asemănătoare cu culoarea luminii naturale. De asemenea, ne ajută să vedem detaliile - mărește contrastul, ceea ce ne permite să vedem mai bine detaliile.

De asemenea, este important ca lampa să nu ne creeze umbre pe față și să nu ne rănească ochii. În acest scop, ar trebui folosite abajururi, care vor dispersa în mod corespunzător lumina.

Dacă folosim mai multe lămpi, este bine să ne asigurăm că punctele de lumină sunt distribuite uniform. Acest lucru este deosebit de important în cazul lămpilor de perete, care ar trebui să fie simetrice nu numai din motive estetice. Chiar și o mică diferență de pantă sau înălțime poate crea umbre.

Lampă de baie deasupra oglinzii

Instalăm astfel de iluminat astfel încât să fie paralel cu oglinda. Lampa trebuie să fie centrată în raport cu suprafața sa pentru a ilumina uniform spațiul și pentru a crea un aranjament simetric corespunzător.

Lampa de deasupra oglinzii ar trebui să emită lumină direct asupra persoanei care stă în fața ei și nu o deranjează. Corpul de iluminat nu poate direcționa lumina doar în sus, deoarece acest lucru nu va face decât să mărească spațiul și nu va fi practic.

De asemenea, merită să alegeți lămpi care au mai multe surse de lumină. Becurile unice sunt de obicei mai puternice și pot fi orbitoare. Desigur, nici ele nu ar trebui să fie prea slabe. Puterea minima este de 60W. O lampă cu mai multe puncte poate adăuga, de asemenea, un element estetic interesant încăperii.

Cât de lungă ar trebui să fie lampa care atârnă deasupra oglinzii?

Lampa ar trebui să lumineze uniform spațiul oglinzii, așa că cel mai bine este să alegeți un model egal sau puțin mai mic decât lățimea suprafeței sale (niciodată mai mare). Lămpile fluorescente sunt populare aici și pot fi ușor ajustate în lungime pentru o oglindă dreptunghiulară.

In cazul oglinzilor decorative și cu forma neregulata trebuie respectata si regula de mai sus privind lungimea.

Lampă de perete pentru baie deasupra oglinzii

Pe piață există o gamă largă de lămpi de perete pentru baie. Problema estetică este o chestiune de alegere și preferințe individuale, dar merită să acordați atenție detaliilor precum tipul de decor. Lămpile de perete sunt de obicei montate la nivelul ochilor, așa că strălucirea pe care o dau ne poate orbi. Alegând abajururi lăptoase sau satinate, vei face ca lumina lămpii să te irită mai puțin.

De asemenea, merită să alegeți lămpile de perete pentru baie care sunt adaptate becurilor cu fire diferite (vor fi mai universale și vor oferi mai multe opțiuni pentru alegerea puterii și a intensității luminii). Ambele lămpi ar trebui să aibă, de asemenea, aceleași corpuri de iluminat și becuri identice, astfel încât lumina să fie uniformă.

La ce înălțime trebuie montată o lampă pentru baie deasupra oglinzii?

De obicei, se recomandă să fie la aproximativ 170 cm deasupra solului, dar în funcție de înălțimea membrilor gospodăriei, această valoare poate varia ușor. Dacă persoanele care locuiesc în apartament sunt foarte înalți sau foarte scunzi, ar trebui să ajusteze pur și simplu locația lămpii la înălțimea ochilor.

La ce să atrageți atenția atunci când alegeți iluminatul pentru oglindă de baie?

Pe lângă toate aspectele menționate mai sus, atunci când alegeți iluminatul, merită să acordați atenție:

  • practic și ușor de păstrat curat - lămpile și lămpile de perete colectează praful și cu cât sunt mai ornamentate și mai bogate în detalii, cu atât va fi mai dificil să le curățați;
  • modul de aprindere și stingere - unele lămpi funcționează pe un întrerupător de perete, în timp ce altele au un întrerupător încorporat. Unele pot funcționa și cu o telecomandă. Este bine să luați în considerare care dintre aceste opțiuni va fi cea mai convenabilă pentru membrii gospodăriei;
  • potrivirea stilului băii - lămpile nu trebuie să difere prea mult ca stil de baia în sine. Original și decorativ poate fi un accent estetic interesant, dar dacă discrepanța dintre elementele moderne și stilizate este prea mare, va crea impresia de haos și mizerie;
  • posibilitate modificării unghiului de incidență a luminii - unele lămpi și lămpi de perete sunt reglabile. Capacitatea de a le înclina și de a direcționa lumina către un loc selectat ne poate ajuta cu activități precise, de exemplu, îngrijirea și manichiura unghiilor, modelarea sprâncenelor sau inserarea lentilelor de contact.

Idei pentru iluminarea oglinzii din baie

Estetica soluțiilor pe care le folosim este la fel de importantă ca și funcționalitatea acestora. Iată câteva inspirații care te vor ajuta să alegi stilul potrivit de lămpi de agățat deasupra oglinzii:

  • lămpi moderne cu lămpi cu halogen – lămpile simple cu lămpi cu halogen sunt o soluție care va funcționa bine în băi în stiluri moderne, minimaliste. Halogenii furnizează lumină cu intensitatea adecvată și sunt practici;
  • lămpi de perete din fontă – o soluție industrială care va adăuga caracter băii. Astfel de lămpi „brute” vor funcționa grozav într-o baie pentru bărbați;
  • benzi LED în jurul oglinzii – ajută la obținerea efectului unei „măsuțe de toaletă iluminate”. În același timp, acestea au avantajul față de oglinzile iluminate gata făcute că sunt ușor de înlocuit și reparat în cazul unei defecțiuni. Benzile LED simple vor funcționa de minune în amenajările moderne, și cele stilizate - în băile retro, vintage și glamour;
  • lămpi care schimbă culoarea – vă permit să selectați culoarea luminii în funcție de activitatea desfășurată. Dacă doriți să vă relaxați în cadă, puteți seta o culoare caldă care vă va ajuta să vă relaxați și să creați o atmosferă confortabilă, intimă. Dacă planificați tratamente precise de îngrijire sau de machiaj, puteți schimba culoarea într-o culoare rece, care promovează precizia și concentrarea.
Anterior Cum și cu ce să curățați chiuveta? 5 soluții pentru 5 probleme

Schimbarea modei și concurența tot mai mare în rândul producătorilor de echipamente de bucătărie au făcut ca oferta de chiuvete să fie din ce în ce mai diversificată. Cu toate acestea, diferite variante de chiuvete înseamnă și moduri diferite de îngrijire a acestora.

Urmatorul Iluminat stilat pentru baie. Eficient și practic.

Iluminatul bine conceput pentru baie ar trebui să combine trei aspecte: general, funcțional și atmosferic. Deși o soluție estetică la această problemă poate fi solicitantă într-o cameră mică, avem metode dovedite pentru iluminarea perfectă a băii în diferite stiluri.

  • baie mică
    Cum să amenajezi funcțional o baie mică

    Amenajarea unei băi mici nu mai este o problemă! Sarcina este mult mai simplă datorită asortimentului bogat de produse de diferite dimensiuni, inclusiv cele compacte. Vă arătăm cum să aranjați o baie mică pentru a o face confortabilă și frumoasă.

    Citește mai departe
  • Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă
    Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă

    Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

    Citește mai departe
  • Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode
    Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

    O baie mică necesită nu doar un aspect funcțional proiectat foarte precis, ci și tratamente estetice importante. Ele fac chiar și o cameră mică să pară spațioasă. Vă arătăm cum să măriți vizual o baie mică.

    Citește mai departe
  • Plăci ceramice albe și negre în baie
    Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

    Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

    Citește mai departe