> 100 000 PRODUSE

CUMPĂRĂTURI SIGURE

PREȚURI ATRACTIVE

SFATURI PROFESIONALE

Nav switch
Menu

Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

O baie mică necesită nu doar un aspect funcțional proiectat foarte precis, ci și tratamente estetice importante. Ele fac chiar și o cameră mică să pară spațioasă. Vă arătăm cum să măriți vizual o baie mică.


Cum să mărești vizual baia? În primul rând, simplitatea

Într-o baie mică, echipamentul trebuie aranjat cu grijă. De asemenea, merită să luați în considerare ce formă va lua baia după introducerea unor elemente precum un cadru de toaletă sau mobilier. Cel mai bine este dacă baia nu are numeroase coturi de perete. Merită să acoperiți inevitabilele spatii nepotrivite de instalare cu mobilier practic, spațios, astfel încât suprafețele interioare (pereți, fronturi , tavan) să fie cât mai simple vizual.

Mărirea optică a unei băi mici și a echipamentelor. Cada sau duș și alte detalii importante

Regula principala al proiectării unei băi mici este reducerea rațională. Cu toate acestea, nu este vorba despre utilizarea doar a modelelor de echipament „slim”. Băile mici nu sunt folosite de persoane mai mici decât de obicei, așa că ar trebui să fiți mai atenți echipamentul de dimensiuni normale din baie decat sa folosim element mici.

Cel mai important, reducerea menționată mai sus este menită să ajute la compunerea unui interior funcțional fără elemente inutile care atrag inutil privirea. În acest scop, într-o baie mică, merită să utilizați:

  • materiale de finisare cu modele restrânse (deși nu neapărat complet netede),
  • echipamente de baie (ceramica, baterii, mobilier, veioze, accesorii) cu forme minimaliste,
  • duș cu scurgere liniară sau cadita de duș slim,
  • cabine, uși și pereți de duș realizati aproape în întregime din sticlă, fără elemente structurale distinctive,
  • dacă este posibil, în zona de scăldat merită să creați un raft ascuns (de exemplu, încastrat într-o nișă) pentru produsele cosmetice.

Daca vorbim de dus,  trebuie menționat că este o alegere mai bună pentru o baie mică decât o cadă. Nu numai din motive funcționale, ci și din motive vizuale. Cada ocupă mult spațiu pe podea, iar cu cât vezi mai mult podeaua, cu atât baia pare mai mare.

Cum să măriți vizual baia cu plăci ceramice?

Într-o baie mică, merită să folosiți o soluție populară în prezent, în care plăcile vizibile pe podea sunt transferate pe pereți. În acest fel, împărțirea în aceste două planuri, orizontal și vertical, devine mai puțin vizibilă. Nu trebuie să vă fie teamă să folosiți același model de plăci pe toate suprafețele, atâta timp cât un anumit model este potrivit pentru acest tip de utilizare. Cu toate acestea, acest lucru nu este tot ceea ce se poate realiza într-o baie mică datorită plăcilor selectate corespunzător.

Plăci mici versus plăci de format mare

O baie mică poate fi asociată cu formate mici de plăci, cum ar fi 20x30 sau 30x60. Nu neapărat corect! Pentru a obține impresia unei spații mai mari, în primul rând, încercați să vă asigurați că plăcile nu sunt ușor de numărat, deoarece acest lucru atrage din neatenție atenția asupra dimensiunilor baii. 

Când scopul este de a mări optic baia, avem două soluții din care să alegem:

  • plăci mai mari, așa-numitele format mare cu foarte puține îmbinări,
  • mozaicuri în care o rețea densă de rosturi distrage atenția de la numărul de plăci dintr-un spațiu anumit.

Placi mari într-o baie mică

In prezent se prefera placile de format mare, acestea fiind mai practice (mai putine chituri de curatat) si mai moderne ca aspect. În acest caz, merită să alegeți formatele și să aranjați plăcile astfel încât rosturile să fie în locuri invizibile. 

Pentru a atinge acest obiectiv, merită adesea să investiți în plăci de format mare, cu același model, dar cu dimensiuni diferite (de exemplu, 60x120, 80x80 și 120x120). Acest lucru va evita rosturile expuse, de exemplu pe carcasa toaletei sau pe podeaua unui duș fără cadita. Cu cât sunt mai puține diviziuni pe podea sau pe pereți, cu atât o baie mică va părea mai mare.

Cum să măriți vizual o baie mică? Mobilier si constructii

Deoarece un interior mic trebuie eliberat metodic de excesul vizual, mobilierul și structurile dintr-o baie cu un spațiu mic sunt de o importanță excepțională. În băile mici, cel mai bine este să alegeți dulapuri suspendate. Și dacă (de exemplu, din cauza capacității necesare) mobilierul trebuie așezat pe podea, merită să aveți plintele încastrate. Ar trebui să existe loc pentru toate produsele cosmetice (îngrijire și culoare), accesorii de igienă, accesorii de înfrumusețare și de preferință, de asemenea, o provizie de prosoape și halate de baie. Și dacă o baie mică găzduiește și o mașină de spălat, ar trebui să oferiți un coș de rufe și un raft pentru detergenti și lichide.

Microcosmosul obiectelor din baie trebuie ascuns în spatele fronturilor. Ușile sau sertarele lucioase vor fi o alegere bună. Aceasta este o problemă extrem de importantă, deoarece chiar și o cameră mare cu multe lucruri deasupra ar părea înghesuită. Suprafețele care reflectă lumina pot fi asigurate, de exemplu, de lac lucios, sticlă polimerică, lacobel sau metal lustruit. Aici vor funcționa și culorile deschise ale lemnului, natural sau, de exemplu, văruite. Dimensiunea unei structuri mari încorporate poate fi ascunsă cu ușurință de o oglindă la fel de mare. Mai multe despre acest subiect mai târziu în text.

Ce culori pentru o baie mică fără fereastră? Deschise, dar nu numai atât

Într-o baie mică, culorile deschise sunt o alegere naturală. Un interior mic scufundat în alb va părea, fără îndoială, mai mare, deoarece marginile pereților individuali, podelelor, tavanelor, precum și elementelor de amenajare interioară (ceramică sau mobilier) vor fi estompate. Important este că o baie albă poate fi îmbogățită cu succes cu nuanțe delicate de gri. De asemenea, aici vor funcționa albastru visător, verde pal și roz pudrat. Și dacă culorile sunt mai puternice, atunci doar sub formă de accente, de ex gri-antracit.

În mod paradoxal, o baie mică poate fi mărită și vizual prin folosirea de culori închise, în special negrul. Pereții și tavanul vopsite în negru sau bleumarin par să se îndepărteze, la fel ca cerul nopții fără stele. Vopsirea în negru este de asemenea, o modalitate excelentă de a face față tavanelor joase. Cu toate acestea, recomandăm negrul în primul rând pentru toalete sau băi pentru oaspeți, nu pentru cele folosite în fiecare zi. Mai ales că obținerea efectului discutat necesită utilizarea unei lumini mai slabe.

Cum să mărești baia cu oglinzi? Cu grijă!

Oglinzile sunt un element perfect de amenajare atunci cand dorim sa marim optic baia. Chiar și o suprafață mică va oferi interiorului o senzație de mai mult spațiu mare. Pentru a obține cel mai bun efect, totuși, merită să alegeti:

  • oglinzi adaptate la dimensiunile necesare de la perete la perete sau de la blat la tavan,
  • geamuri flotante, cu o suprafata perfect plana, fara efectul deformarii prin reflexie,
  • sticla optiwhite, fara nuanta verzuie sau albastra.

În plus, puteți folosi și oglinzi colorate în baie. Rezultate excelente sunt obținute, printre altele, prin: modele din aur, cupru, bronz sau grafit, precum și oglinzi antice. 

Atenţie! Atunci când integrați o oglindă în baia dvs., ar trebui să aveți mare grijă cu ceea ce se reflectă în ea. Acestea nu pot fi elemente aleatorii, deoarece oglinda va dubla haosul vizual.

Accesorii strălucitoare și alte trucuri utile pentru o baie mică

Deși moda astăzi preferă finisajele mate, merită să folosiți luciu într-o baie mică. Chiar și lucrurile mici cu acest efect adaugă ușurință interiorului. Pentru a mări vizual baia, trebuie să utilizați diverse surse de lumină. Nu numai pe tavan, ci și, de exemplu, într-o nișă de dulap, lângă cadă sau duș ori pe oglindă.

Dacă un obiect atrăgător este reflectat în oglindă (de exemplu, o lampă frumoasă de perete, o poză sau un alt element decorativ), ochii tăi se vor îndepărta automat.

Anterior Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă

Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

Urmatorul Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

  • Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă
    Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă

    Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

    Citește mai departe
  • Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode
    Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

    O baie mică necesită nu doar un aspect funcțional proiectat foarte precis, ci și tratamente estetice importante. Ele fac chiar și o cameră mică să pară spațioasă. Vă arătăm cum să măriți vizual o baie mică.

    Citește mai departe
  • Plăci ceramice albe și negre în baie
    Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

    Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

    Citește mai departe
  • Cabină de duș modernă în baie
    Siliconarea căzii de duș. Cum se etanșează o cabină de duș?

    O cabină de duș bine instalată se caracterizează printr-o etanșare impecabilă. Din păcate, dacă este instalată incorect, nu va garanta funcționalitatea completă a zonei de duș, provocând o podea umedă și, în consecință, mucegai. Cum să etanșezi singur o cabină de duș fără a angaja un specialist?

    Citește mai departe