> 100 000 PRODUSE

CUMPĂRĂTURI SIGURE

PREȚURI ATRACTIVE

SFATURI PROFESIONALE

Nav switch
Menu

Baie cu cadă și duș

Baie cu cadă și duș

Sunt susținători ai dușurilor rapide și oameni cărora le plac băile lungi. Dacă vrem să avem atât o cadă, cât și un duș în baie? Cum să le potriviți corect în încăpere? Ce soluții ar trebui folosite pentru a menține funcționalitatea și estetica unei băi cu cadă și duș?


Baie cu duș și cadă - cum să o aranjezi?

Alegerea între o cadă și un duș este foarte dificilă pentru mulți oameni. Se întâmplă ca membrii casei să nu fie de acord între ei în această problemă. Un duș vă permite să vă spălați rapid și să economisiți apă. Este revigorant și confortabil pentru persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități. Cada, în schimb, este un loc de relaxare. Vă permite să vă relaxați după o zi grea. De asemenea, este mai funcțional când avem copii mici. Și este mai ușor să o speli decât un duș plin de colțuri.

Dacă un compromis între fanii dușului și fanii pentru cadă este imposibil, poți încerca să potriviți ambele variante în baie. Totuși, trebuie să ții cont dacă baia va rămâne funcțională și accesul la toate echipamentele va fi neîntrerupt. De asemenea, intrarea în cada și duș trebuie să fie liberă. În acest scop, înainte de amenajarea băii, aceasta trebuie măsurată cu precizie. Într-o baie goală, este o idee bună să lipim mai întâi bandă de pe plăci ca un contur al echipamentului individual care va fi așezat pe pământ și să verificăm dacă ne putem roti liber și dacă putem ajunge peste tot fără obstacole.

Pentru a maximiza utilizarea spațiului și a face loc pentru duș și cadă, unele echipamente, precum mașină de spălat sau un uscător electric, pot fi amplasate într-un spațiu vertical - unul deasupra celuilalt. De asemenea, merită să alegeți rafturi și dulapuri suspendate în loc de dulapuri în picioare și finisaje rotunde. O chiuveta rotunjita, dulapuri fara margini - acest lucru ne va oferi centimetri in plus de spatiu si ne va permite sa ne miscam mai usor prin baie (fara a ne face griji că ne vom lovi de o margine).

De asemenea, merită să alegeți finisaje ajurate și rafturi deschise, care vor adăuga lejeritate aranjamentului. Spațiul va fi mai puțin construit și prin urmare, mai puțin copleșitor.

Amenajarea unei băi cu cadă și duș - sfaturi practice

Când un compromis între cei care preferă o cadă și cei care preferă un duș nu este posibil, dar baia este prea mică pentru două echipamente, poți alege oricând o cadă cu funcție de duș. Este un compromis bun.

Dacă încăperea vă permite amplasarea ambelor dispozitive, atunci planificați să le plasați de-a lungul unui perete. Alegeți și un duș fără cădiță - ar deranja doar designul curat al băii. Pe lângă absența acestuia, va fi mai ușor pentru o persoană în vârstă sau pentru tine să folosești dușul în cazul unei răni. Pentru a face ca dușul să se amestece și mai mult în fundal și să nu copleșească aranjamentul, puteți elimina aproape complet ramele structurii (folosește doar sticla pe perete). De asemenea, merită să renunți la o perdea de duș din material textil sau la ușile de duș mate sau decorate în favoarea sticlei transparente sau plexiglasului. Acest lucru va da impresia unei spații mai mari, deși bineînțeles va oferi mai puțină intimitate și atunci când unul dintre membrii casei folosește dușul, celălalt probabil nu va putea intra în baie.

În cazul băilor mici, trebuie și să utilizați spațiul la maximum - adânciturile naturale sau pantele nu pot fi lăsate nefolosite. Puteți monta o chiuvetă cu o oglindă sau un dulap pe un perete înclinat. Chiar și un spațiu mic este un loc ideal pentru un duș.

Spațiul mic necesită și utilizarea de aparate multifuncționale - așa că în loc de o mașină de spălat și un uscător electric, alegeți o mașină de spălat cu uscător. În loc de o chiuvetă și un dulap suplimentar lângă el, alegeți un dulap sub chiuvetă pentru a economisi spațiu.

În plus, stilul de amenajare a băii este important - poate ajuta la mărirea vizuală a spațiului și pentru a-l face spațios sau poate copleși interiorul. Cu cât camera este mai mică, cu atât amenajarea ar trebui să fie mai minimalistă. Evită stilurile precum glamour ornamentat sau cele cu accesorii boho, deoarece pot da impresia de mizerie într-o baie înghesuită. Cu siguranță va fi mai bine:

  • stil industrial - simplu, dar cu caracter,
  • stilul scandinav - luminos și deschide spațiul,
  • stilul New York - ornamentat, dar modest.

Evita, de asemenea, culorile inchise si decoratiunile exagerate. Cu cât sunt mai multe echipamente și accesorii, cu atât plăcile și accesoriile în sine sunt mai simple și mai uniforme, astfel încât să se mențină puritatea formei și transparența.

Ce tip de iluminare ar trebui să alegi pentru o baie cu cadă și duș?

Iluminatul se poate schimba foarte mult în modul în care înțelegem spațiul. În primul rând, cu cât interiorul are mai puțină lumină, cu atât va părea mai înghesuit. Băile cu acces la lumina naturală a soarelui par mereu mai ușoare și mai spațioase, dar nu trebuie să ai fereastră în baie pentru a avea o iluminare bună.

  • Folosește o nuanță deschisă rece pentru a mări și mai mult interiorul. Lumina rece este mai asemănătoare cu lumina naturală și promovează concentrarea. Te va ajuta să te trezești dimineața și, de asemenea, va fi de ajutor pentru activități precise, cum ar fi machiajul, bărbierit și coafarea părului.
  • Folosiți mai multe puncte de lumină - în afară de iluminatul de deasupra plafonului din centrul băii (aici puteți folosi lămpi suspendate sau plafoniere), asigurați-vă că oglinda este bine luminată. Aici vor funcționa lămpi de perete, lămpi suspendate și puncte LED.
  • Iluminați zona de cadă și duș - puteți utiliza iluminare specială pentru duș în tavanul dușului. Cu toate acestea, în jurul căzii, aveți grijă de punctele de lumină mai atmosferice. De asemenea, este bine să aveți lumânări parfumate în jurul său pentru a face relaxarea mai plăcută.
  • Alege iluminarea podelei – nu numai că va adăuga lejeritate amenajării, ci va fi și practică, pentru că noaptea, când suntem somnoroși, va lumina bine spațiul podelei și ne va ajuta să nu împiedicăm.

O baie mică cu cadă și duș – ce mai merită să știi?

Proiectele de baie cu cadă și duș ar trebui să înceapă cu un plan bun și detaliat care să ajute la amenajarea funcțională a camerei. Pe langa multifunctionalitatea echipamentelor, este bine sa le alegeti și pe cele deschise la culoare sau care stau pe picioare (dulapuri pe perete, nu la sol). Acest lucru va adăuga lejeritate și va mări vizual interiorul, pentru că vom vedea mai mult podeaua.

Menținerea ordinii ne va ajuta să înțelegem mai bine spațiul, așa că trebuie să alegem mobilier care să ne ajute să ascundem toate cosmeticele, lichidele și detergenți, precum și produsele de curățare, dar să le avem totuși la îndemână (accesul în dulapuri nu poate fi împiedicat). Este o idee bună să turnați săpunuri lichide, geluri de duș și șampoane care trebuie să rămână deasupra în sticle de stil similar. Acest lucru va adăuga eleganță la interior și, în același timp, va ajuta la menținerea consistenței.

Baie mare cu cadă și duș

În băile mari, avem mult mai mult spațiu de manevră când vine vorba de design. Stilul poate fi mai îndrăzneț și mai puțin minimalist, de exemplu boho eclectic, stil oriental, retro sau chiar glamour plin de farmec. Materialul care merită folosit într-un astfel de aranjament este lemnul - va încălzi interiorul și îi va adăuga clasă. Desigur, trebuie să fie impregnat corespunzător.

Soluțiile precum cabinele de duș și căzile clasice freestandting vor fi perfecte pentru amenajarea unei astfel de băi. O altă soluție interesantă pare să fie combinația unei căzi moderne freestandting care este punctul principal al amenajării băii, cu un duș fără cădiță, cu duș cu perete transparent.

Baie la mansarda cu cadă si duș - idei de amenajare

Proiectarea unei astfel de băi poate fi dificilă din cauza pantelor și adâncurilor. Cu toate acestea, le puteți folosi pe prima pentru a crea un set de dulapuri pe măsură, iar cele din urmă vor fi o alegere firească pentru amplasarea dușului (atâta timp cât sunt suficient de mari). Se poate pune si pe perete langa usa de la intrare.

De asemenea, puteți instala o cadă freestanding cu robinet de podea înclinat. Cu toate acestea, nu trebuie să montați lavoarul înclinat, deoarece acest lucru va îngreuna spălarea în poziție verticală. Cu toate acestea, partea superioară a dulapului de lângă chiuvetă poate fi extinsă corespunzător pentru a ajunge la peretele înclinat.

Anterior Cadă freestanding în dormitor? Cele mai recente tendințe de design

Interioarele contemporane se caracterizează prin simplitate, funcționalitate și transparență. Există, de asemenea, un interes în creștere clara pentru soluțiile neobișnuite care estompează diviziunea clasică a spațiului și stabilesc noi granițe de aranjare. Un exemplu de astfel de activități este un dormitor cu o cadă freestanding - un loc creat pentru relaxare și îngrijire. Va funcționa această propunere în fiecare casă? Și este într-adevăr convenabil și confortabil și nu doar impresionant și la modă?

Urmatorul Cele mai tari tendințe pentru baie din 2024. În trei variante de buget!

În prezent baia este o cameră cu drepturi depline în apartament - în ceea ce privește aranjarea atentă și la modă, nu poate fi inferioară nici măcar livingului! Așa că am aruncat o privire asupra tendințelor care definesc caracterul designurilor moderne de băi. Fiecare dintre ele poate fi folosit în propria casă, tot fără mari cheltuieli . Iată câteva inspirații. Fiecare în trei game de preț!

  • Cum să curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil - metode eficiente pentru o chiuvetă strălucitoare!
    Cum să curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil - metode eficiente pentru o chiuvetă strălucitoare!

    Aflați modalități eficiente de curățare a unei chiuvete din oțel inoxidabil care vă vor permite să scăpați rapid de murdărie și să-i mențineți aspectul perfect. Ghidul pas cu pas din acest articol vă va explica cum să folosiți produse simple disponibile în fiecare casă pentru a obține o strălucire impecabilă fără riscul de deteriorare. De asemenea, veți învăța cum să curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil profesional și eficient.

    Citește mai departe
  • Optimizarea spațiului: Cum să proiectați un triunghi de lucru în bucătărie?
    Optimizarea spațiului: Cum să proiectați un triunghi de lucru în bucătărie?

    Dacă te gândești să transformi o bucătărie obișnuită într-o zonă bine gândită de creativitate culinară, te va ajuta un „triunghi de lucru în bucătărie” bine conceput. Combinarea unui frigider, chiuvetă și aragaz conform acestui principiu garantează comoditatea și reduce timpul petrecut la gătit. Aflați cum să aplicați acest concept simplu, dar eficient pentru a face din bucătăria dvs. un spațiu eficient și sigur.

    Citește mai departe
  • Dimensiunile chiuvetelor – Cum să alegi chiuveta potrivită pentru bucătăria ta?
    Dimensiunile chiuvetelor – Cum să alegi chiuveta potrivită pentru bucătăria ta?

    Selectarea dimensiunilor adecvate ale chiuvetei este crucială pentru confortul utilizării și estetica bucătăriei. Dimensiunile chiuvetei afectează funcționalitatea acesteia și modul în care se va potrivi cu restul echipamentelor din bucătărie. Atunci când cumpărați o chiuvetă de bucătărie, merită să luați în considerare cu atenție ce dimensiuni vor fi cele mai bune pentru nevoile noastre.

    Citește mai departe
  • Cum să alegi o baterie pentru lavoar?
    Cum să alegi o baterie pentru lavoar?

    Alegerea bateriei de baie potrivita pentru lavoar este unul dintre cele mai importante elemente ale echipamentului acestuia. Bateria de baie afectează nu numai confortul de utilizare, ci și estetica întregii încăperi. În acest articol, vă vom prezenta cum să alegeți dimensiunea unei baterii pentru lavoar, la ce să acordați atenție atunci când alegeți și ce tipuri de baterii sunt disponibile pe piață.

    Citește mai departe