
Știți ce decorează fiecare gresie și plăci? Din păcate, benzile de chit sunt adesea subțiri și situate mai jos decât nivelul plăcii. Acest lucru duce la acumularea de murdărie și mucegai pe ele, care este dificil de îndepărtat.
Dacă doriți ca gresia Dvs. să strălucească ca nouă, nu trebuie să o înlocuiți . Fapt - schimbarea este uneori necesară, dar numai în cazuri extreme. Este important să verificați mai întâi dacă se țin bine împreună și dacă nu sunt prea deteriorate. Dacă decideți că totul este bine, puteți încerca să o curățați de murdărie. Există multe metode, începând cu cele de casă până la cele chimice - alege-o pe cea potrivită pentru tine!
Modalități de curățare a rosturilor de pe gresie și plăci ceramice - vopsire
Rosturile pot fi reîmprospătate cu succes prin simpla vopsire a acestora. Trebuie doar să vă amintiți să utilizați produse special concepute în acest scop. Tratamentul nu trebuie efectuat cu vopsea acrilică tipică. Preparatele pentru vopsirea rosturilor sunt produse pe baza de lianți polimerici de înaltă calitate, materiale de umplutură și agenți modificatori. Se caracterizează prin aderență foarte bună, acoperire ridicată și rezistență ridicată la abraziune. Cel mai adesea, acestea pot fi achiziționate în pachete combinate, adică sub formă de truse întregi de renovare, care conțin vopsea, o perie și bureți.
Cum să curățați rosturile cu metode de casă?
Baia și bucătăria sunt încăperi umede în care apar multe tipuri specifice de murdărie. Umiditatea plus murdăria sunt egale cu mucegaiul și ciupercile. Prin urmare, articulațiile trebuie curățate în mod regulat dacă dorim să avem nu doar o casă curată, ci mai presus de toate sănătoasă. Există multe metode de casă pentru renovarea rosturilor. Doar deschideți dulapul și scoateți oțetul, bicarbonatul de sodiu sau lămâia. Chiar poți face multe!


Cum să curățați rosturile albe?
Puteți albi și renova rosturile albe ușor cu lămâie. Există două moduri de a îndepărta murdăria din articulație folosind lămâie. Primul este să amesteci sucul de lămâie cu sare grunjoasă. Amestecați până obțineți o pastă uniformă, pe care apoi o frecați în chit cu o perie sau o cârpă.
Lăsați-l să acționeze aproximativ 10 minute și apoi clătiți-l. A doua metodă este la fel de simplă ca prima. Turnați un pahar cu apă fierbinte în vas. Tăiați lămâia în jumătate și aruncați-o în apă. Așteptați puțin până se fierbe lămâia. Apoi curățați rosturile murdare cu o perie. Amintiți-vă că apa trebuie să fie fierbinte atunci când curățați chitul. Din păcate, trebuie spus că sucul de lămâie nu va face față urmelor de rugină, calcar și murdărie uscată. Cu toate acestea, merită să îl utilizați preventiv.
Cum se spală rosturile? Alege o periuță de dinți și o pastă de dinți
Puteți curăța cu ușurință chitul de pe rosturi cu pastă de dinți obișnuită. Datorită acesteia, puteți scăpa perfect de chitul galben. Aplicați pasta pe articulații și lăsați-o timp de aproximativ o oră. Apoi curățați rosturile cu o perie veche. La sfârșitul tratamentului, ștergeți totul cu o cârpă înmuiată în apă și lichid de spălat vase și gata. Amintiți-vă, totuși, că folosim pasta de dinți pentru a curăța rosturile albe.
Cum să îndepărtați mucegaiul de pe rosturi cu metode casnice?
Se amestecă bicarbonatul de sodiu și oțetul până se omogenizează. Folosind o perie mică, aplicați masa pe rosturi. Așteptați aproximativ 10-15 minute. Apoi clătiți cu apă. Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru îndepărtarea murdăriei din ulei sau din urina animală. Acesta este cel mai eficient remediu acasă pentru îndepărtarea mucegaiului și a bacteriilor periculoase.
Praful de copt este folosit nu numai în bucătărie atunci când se prepară produse delicioase de copt. Știați că îl puteți folosi pentru a curăța chitul? Praful de copt este perfect pentru îndepărtarea stratului gras, a depunerilor și a petelor. Doar aplicați pudra de-a lungul articulațiilor umede și așteptați aproximativ 30 de minute. După acest timp, spălați cu un burete umed și apoi spălați din nou suprafața și gresia.
Dacă vrei să te bucuri de rosturile perfect albe.Ștergeți rosturile cu peroxid de hidrogen. Acest lucru va aduce cu adevărat efectul dorit.
Oțetul poate fi leacul proverbial pentru... murdărie, desigur. În primul rând, are proprietăți antifungice. Umpleți un vas pe jumătate cu oțet și adăugați o linguriță sau două de lichid de spălat vase. Amesteca totul si apoi curata rosturile cu el. Lăsați-le să se usuce și nu clătiți. Dacă nu ai la îndemână lichid de spălat vase pentru că pur și simplu nu ai chef să mergi la magazin pentru el - uneori, înlocuiește-l cu ulei de lavandă sau suc de lămâie - aproximativ 30 de picături ar trebui să fie suficiente. Dacă nu ați folosit tot amestecul, îl puteți turna într-o sticlă de pulverizare și îl puteți pulveriza direct pe rosturi!
Dacă vă pasă de ecologie, încercați curățarea cu abur. Aburul fierbinte va elimina orice murdărie care s-a acumulat pe chit. Desigur, pentru a utiliza această metodă, trebuie să aveți un dispozitiv special de curățare cu abur. Din păcate, în cazul mucegaiului și a petelor negre de pe rosturi, curățarea cu abur nu va aduce efectul dorit!
Cum să curățați rosturile de pe podea?
Pentru a curăța murdăria dificilă din baie, se folosește lichid de toaletă. Deci, de ce să nu-l folosiți atunci când renovați rosturile? Lichidul de toaletă conține clor, așa că este într-adevăr foarte eficient. Turnați o jumătate de litru de apă și aceeași cantitate de detergent pentru toaletă în vas. Odată ce ați pregătit „amestecul”, scufundați o periuță de dinți veche în ea și curățați rosturile cu mișcări rapide. Cu toate acestea, aveți grijă să nu stropiți lichidul pe perete sau pe podea în timpul curățării. De asemenea, amintiți-vă să purtați mănuși de cauciuc înainte de a pregăti soluția. Clorul este o substanță corozivă și vă poate deteriora mâinile. În același timp, în timpul tratamentului (dacă este posibil), deschideți fereastra sau deschideți ușa
In magazine vei gasi multe produse speciale pentru indepartarea murdariei de pe rosturi si silicon.Aceste preparate sunt foarte usor de folosit si nu deterioreaza suprafetele vitrate, emailate si glazurate. Pur și simplu aplicați acest agent local, așteptați aproximativ 20-30 de minute și ștergeți cu o cârpă uscată. Aceste tipuri de preparate, pe lângă îndepărtarea eficientă a murdăriei, oferă și protecție - un fel de barieră de protecție împotriva reformării ciupercilor și mucegaiurilor.
Înlocuirea rosturilor - „ultima soluție"
Dacă toate metodele de restaurare a rosturilor de mai sus eșuează, va trebui să le înlocuiți. Din păcate, aceasta este o sarcină care necesită timp și necesită răbdare și acuratețe. În primul rând, răzuiți chitul folosit. Chitul vechi trebuie îndepărtat cu grijă, fragmentele sfărâmate pot fi colectate cu un aspirator. Apoi aplicăm un nou strat de chit.