> 100 000 PRODUSE

CUMPĂRĂTURI SIGURE

PREȚURI ATRACTIVE

SFATURI PROFESIONALE

Nav switch
Menu

Cum să amenajezi funcțional o baie mică

baie mică

Amenajarea unei băi mici nu mai este o problemă! Sarcina este mult mai simplă datorită asortimentului bogat de produse de diferite dimensiuni, inclusiv cele compacte. Vă arătăm cum să aranjați o baie mică pentru a o face confortabilă și frumoasă.


Cum să amenajezi o baie mică într-un bloc, o casă de locuit sau la mansardă? Există tot atâtea răspunsuri la această întrebare câte apartamente există. Cu toate acestea, există câteva reguli universale care sunt extrem de utile în amenajarea interioarelor mici din punct de vedere funcțional, confortabil și estetic. O alegere populară pentru o baie mică este echipamentul (lavoar, toaletă, mobilier, cabină de duș) marcat slim sau mini. Vă arătăm cum să le folosiți rațional.

Baie mica functionala. Aranjarea echipamentelor într-o baie mică

Atunci când proiectați o baie mică, trebuie mai întâi să luați în considerare aranjarea funcțională a echipamentului necesar și să utilizați soluții multifuncționale, în loc să începeți cu miniaturizarea. La urma urmei, acestea vor fi folosite de persoane cu dimensiuni standard ale corpului, iar scopul nostru este doar să creștem spațiul disponibil.

Pentru băile mici, următoarele soluții funcționează bine:

  • distanțe reduse dintre dispozitivele individuale (de exemplu, distanța dintre chiuvetă și toaletă),
  • Dispozitive 2 în 1 (cum ar fi o toaletă cu bideu, eventual un vas de toaletă cu un scaun de spălat sau un robinet tip bideu; o mașină de spălat cu uscător în loc de două dispozitive separate; o cadă cu paravan de duș în loc de o cabină separată , etc.),
  • robinete ascunse, în special în zona de baie,
  • echipamente cu piese tehnice reduse (de exemplu, rame de toaletă extrem de plate, înguste, joase sau de colț, în funcție de nevoile utilizatorului și de cerințele camerei);
  • modele suspendate (ceramica, dulapuri),
  • echipamente și mobilier realizate pe măsură sau adaptate unui spațiu specific (de ex. cădițe de duș din compozit care pot fi tăiate).

Cum să amenajezi o baie mică? Primul pas este separarea zonelor

Într-o baie mică, accesul ușor la echipamentul individual este esențial. Uneori, merită să încercați să schimbați locurile echipamentelor băii (de exemplu, schimbarea toaletei cu o cabină de duș sau chiuvetă) pentru a asigura un nivel mai ridicat de confort decât înainte și pentru a adăuga estetică la interior. Baia va deveni mai spațioasă chiar din start, atunci când în fața ușii se află o chiuvetă și deasupra ei o oglindă mare. A doua soluție excelentă este să așezi o cadă sau un duș în acest loc.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că echipamentul individual nu complică deplasarea într-un spațiu mic. Adesea, o alegere bună pentru un interior îngust este un aspect în care chiar lângă ușă există o zonă de lavoar (folosită cel mai des), apoi o zonă de toaletă și, în sfârșit, o zonă de scăldat (folosită cel mai puțin în timpul zilei). Cu toate acestea, dacă trebuie să existe un WC vizavi de ușă, cel mai bine e să atârnati deasupra un dulap cu o oglindă.

Ce toaletă să alegi pentru o baie mică?

Producătorii de toalete concurează între ei în dezvoltarea de soluții pentru băi mici. Cele mai utile produse includ:

  • rame toalete subțiri, cu o grosime redusă la 8 cm,
  • cadre de toaletă foarte înguste (de exemplu, pentru nișe) sau foarte joase (de exemplu, pentru mansarde),
  • cadre de toaletă de colț, permițându-vă să aranjați convenabil un colț al băii,
  • vase WC suspendate cu lungime redusă (la modelele compacte de doar 48 cm lungime), la fel de confortabile ca cele standard,
  • solutii multifunctionale care inlocuiesc un bideu - precum o toaletă cu spălare, o toaleta cu scaun de spalare sau pur si simplu o baterie tip bideu langa toaleta.

Ce chiuvetă ar trebui să alegi pentru o baie mică?

Cu cât chiuveta este mai mare, cu atât este mai bine pentru utilizatorul său - mai ales în baia principală (sau pur și simplu in unica baie ) din apartament. Aici, unde întreaga familie începe să se îngrijească în fiecare zi, se preferă soluții mai practice.

Pentru o baie cu adevărat mică, puteți alege o chiuvetă mică. Dar fiti atent. Pentru confortul dvs., trebuie să vă asigurați că:

  • chiuveta îngustă să fie adâncă și/sau lată,
  • chiuveta de mică adâncime să fie cât mai lată și să aibă un robinet înalt.

Totusi, pentru comoditate, te sfatuim sa alegi cel mai mare model care se poate incadra in spatiul tau de baie.

Duș sau cadă pentru o baie mică?

O alegere naturală pentru o baie mică este un duș, care pur și simplu ocupă mai puțin spațiu. Datorită acestei soluții, spațiul economisit poate fi folosit, de exemplu, ca loc practic pentru un dulap înalt cu mașină de spălat încorporată.

Atât din motive funcționale (de la confort la ușurința păstrării curatei), cât și din motive estetice, așa-numitele duș fără cădită de duș – cu scurgere liniară. Noile produse includ căzi de duș la nivel cu gresia (sunt mai ușor de instalat decât un duș fără cădița de duș). O alternativă bună este o cadă de duș joasă și subțire, care (ceea ce este foarte important în băile mici) nu creează senzația de barieră.

Utilizarea unei cabine de duș pe colț sau cu cinci laturi poate adăuga spațiu și într-o baie mică. De asemenea, merită să luați în considerare alegerea unei cabine cu uși glisante sau pliante. O alegere populară, deși nu cea mai practică, pentru băile mici sunt cabinele de duș, cu perete sau ecran, dar fără ușă.

În cazul unei căzi, parametrii acesteia trebuie ajustați atât la confortul și nevoile utilizatorului, cât și la spațiul disponibil în baie. Un bărbat înalt care preferă băile obișnuite va avea nevoie de un model mai mare decât părinții unui copil mic, pentru care își dotează în principal baia cu o cadă. În fiecare caz, merită să echipați zona de baie cu un paravan pentru cadă. Datorită acestui fapt, atunci când faci un duș, nu trebuie să-ți faci griji pentru stropii din baie. Dacă nu există loc pentru un paravan larg, un ecran acordeon va rezolva problema.

Dacă visul cuiva este o cadă freestanding, merită să alegeți un model montat pe perete pentru o baie relativ mică. Efectul vizual dorit va fi combinat cu economisirea spațiului.

Spațiu de depozitare și dulapuri într-o baie mică - cum să planificați

O baie mica necesita introducerea a cat mai multe dulapuri functionale. Sunt necesare atât din punct de vedere al depozitării (trebuie să găzduiască produse cosmetice, accesorii de baie, prosoape și halate de baie, precum și hârtie igienică și produse de curățare), cât și estetica interiorului. Cu cât rămân mai puține lucruri expuse, cu atât o baie mică va părea mai mare.

Soluțiile inteligente de stocare includ:

  • construcții care folosesc fiecare colț din baie,
  • dulapuri care ocupă toată lățimea peretelui și ajung până la tavan,
  • dulapuri suspendate – această soluție ajută la menținerea curată a lucrurilor, facilitează deplasarea în baie și creează senzația că camera este mai mare decât este în realitate,
  • mobilier cu fronturi de oglindă – o oglindă mare va mări spațiul unei băi mici și vă va permite să vă vedeți întreaga silueta sau să ajustați detaliile hainelor.

Oglinzi și iluminat – trucuri pentru băi mici care adaugă spațiu

Cum să măriți optic o baie mică? Un punct de plecare excelent sunt culorile deschise pe pereți și pe mobilier. O soluție sigură va fi dominația albului combinată cu albastru, verde, roz, gri, bej sau nuanțe de lemn. Culorile închise pot apărea ca accente sau iluzii optice (de exemplu, un tavan negru va părea să se ridice, iar un perete negru va părea să se îndepărteze).

Un spațiu optic mai mare poate fi obținut și prin utilizarea suprafețelor care reflectă lumina și mai puternic decât culorile deschise. O idee bună este, de exemplu, fronturile de mobilier lăcuite lucioase, sticlă, lacobel, sticlă polimerică etc. Același lucru este valabil și pentru alte elemente de mobilier - strălucirea subliniază senzația de spațialitate a interiorului.

Folosirea oglinzilor este de asemenea o soluție bună. Cu toate acestea, trebuie să acordați o atenție deosebită ceea ce se va reflecta în ele. Trebuie să fie o viziune bine gândită, ordonată. Nu există nimic mai rău decât o oglindă mare care scoate în evidență haosul estetic.

Fototapetele creează, de asemenea, o senzație de spațiu, mai ales cu motivul unui spațiu larg sau al unei perspective îndepărtate. Unele grafice de perete de format mare pot fi folosite chiar și pe pereții dușului!

Merită de reținut că plăcile de format mare sau opusul lor - mozaicuri - vor mări și optic spațiul. Ambele distrag atentia de la dimensiunile reale ale camerei.

De asemenea, este necesară o iluminare adecvată. Nu doar funcțional (la oglindă), ci și atmosferic și chiar decorativ. Simpla prezență a luminii strălucitoare, destul de puternice, va face o baie mică nu numai mai mare din punct de vedere optic, ci mai presus de toate, plăcută la prima vedere.

Urmatorul Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă

Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

  • baie mică
    Cum să amenajezi funcțional o baie mică

    Amenajarea unei băi mici nu mai este o problemă! Sarcina este mult mai simplă datorită asortimentului bogat de produse de diferite dimensiuni, inclusiv cele compacte. Vă arătăm cum să aranjați o baie mică pentru a o face confortabilă și frumoasă.

    Citește mai departe
  • Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă
    Bateria neagră – rețeta pentru o baie modernă

    Pokud chcete, aby se vaše koupelna se odlišovala od jiných, zvolte nevšední řešení a prvky. Jedním z takových řešení jsou stále populárnější černé koupelnové baterie. Zbavit se tradičního řešení, jakým je chromovaná baterie, se určitě vyplatí a černá barva přidá interiéru na neopakovatelné elegantnosti!

    Citește mai departe
  • Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode
    Cum să măriți optic o baie mică? 7 metode

    O baie mică necesită nu doar un aspect funcțional proiectat foarte precis, ci și tratamente estetice importante. Ele fac chiar și o cameră mică să pară spațioasă. Vă arătăm cum să măriți vizual o baie mică.

    Citește mai departe
  • Plăci ceramice albe și negre în baie
    Cum se calculează numărul de plăci ceramice necesare?

    Înainte de a începe renovarea sau amenajarea băii, trebuie să alegem gresia  și să calculăm de cât vom avea nevoie. Pentru a determina corect numărul necesar de plăci pentru baia noastră, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

    Citește mai departe